Divider

Divider

Ερμιόνη Γιαννούλη & Συνεργάτες

Λεωφόρος Δημοκρατίας 44, Νέο Ψυχικό, τηλ. 2106774403
e-mail: ergiannouli@hotmail.com

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ, ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΥ

Η Ερμιόνη Γιαννούλη είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ έλαβε την ειδικότητα της Νευρολογίας στο Γενικό Κρατικό Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», όπου πέραν του έργου της κλινικής και της ενεργού παρουσίας της στις εφημερίες του νοσοκομείου, εκπαιδεύτηκε σε ειδικά ιατρεία για πολλαπλή σκλήρυνση, κεφαλαλγία, άνοια, νόσο Πάρκινσον και άλλα εξωπυραμιδικά σύνδρομα, αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, επιληψία, νοσήματα μυών και περιφερικού νευρικού συστήματος. Έχει λάβει ειδική εκπαίδευση σε διενέργεια Ηλεκτρομυογραφημάτων και Ηλεκτροεγκεφαλογραφημάτων, τόσο κατά την διάρκεια της ειδικότητας αλλά και μέσω παρακολούθησης ειδικών σεμιναρίων, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Η ιατρός έχει παρακολουθήσει πολλαπλά συνέδρια για ένα ευρύ φάσμα νευρολογικών παθήσεων τόσο στον Ευρωπαϊκό χώρο όσο και στην Αμερική, και έχει παρουσιάσει ή συμμετάσχει σε εργασίες με κύριο αντικείμενο την πολλαπλή σκλήρυνση, τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια και την άνοια.

Στην παρούσα φάση εργάζεται στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών όπου είναι μέλος ομάδας νευρολόγων με διευθύντρια την κα Κλημεντίνη Καραγεωργίου. Αντιμετωπίζουν πληθώρα νευρολογικών περιστατικών και λειτουργούν οργανωμένη Μονάδα Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων για μια πλήρη αντιμετώπιση τυχόν αγγειακών επεισοδίων. Συνεργάζεται επίσης στο Νευρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών, όπου διενεργεί Ηλεκτροεγκεφαλογραφήματα και Ηλεκτρομυογραφήματα.

Λειτουργεί προσωπικό ιατρείο από το καλοκαίρι του 2016, στο Ψυχικό, όπου συνεργάζεται με Ψυχίατρο (Χρήστος Πελέκης) και Ψυχολόγο (Ελένη Γιαννούλη) στον ίδιο χώρο, με σκοπό την καλύτερη αντιμετώπιση των ασθενών.

Ασχολείται με όλο το φάσμα των νευρολογικών παθήσεων και στόχος της αποτελεί η σφαιρική αντιμετώπιση των περιστατικών σε ένα φιλικό προς τον ασθενή περιβάλλον. Στον χώρο της, πέραν από την κλινική νευρολογική εξέταση, διενεργείται αναλυτικός νευροψυχολογικός έλεγχος για διαταραχές μνήμης και διενεργούνται θεραπείες, όπως χρήση botox σε νευρολογικές παθήσεις (ημικρανία κ.λπ.). Παρότι η επίσκεψη στην ιατρό είναι ιδιωτική, είναι δυνατή η συνταγογράφηση ΕΟΠΥΥ και η παροχή πιστοποιητικών κατόπιν κλινικής εξέτασης.ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΕΛΕΚΗ, ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ

Ο Χρήστος Πελέκης είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ έλαβε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο όπου συμμετείχε ενεργά  στο έργο της κλινικής και στις εφημερίες του νοσοκομείου, παρακολούθησε τις εργασίες κέντρου ημέρας, ξενώνων ψυχιατρικών ασθενών, διαφόρων ειδικών ιατρείων για ψυχιατρικά νοσήματα και έλαβε βασική εκπαίδευση στην Γνωσιακή και Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία, αλλά και στη ΔΕΠΥ ενηλίκων.
Εργάστηκε ως Ψυχίατρος σε Κέντρο Ψυχικής Υγείας (Ζωγράφου), και ως επιστημονικός συνεργάτης στην Ψυχιατρική κλινική του Γ.Ο.Ν.Κ. «Αγ. Ανάργυροι».

Στην παρούσα φάση συνεργάζεται στο νευρολογικό ιατρείο της Νευρολόγου Ερμιόνης Γιαννούλη, όπου ασχολείται με όλο το φάσμα των ψυχιατρικών παθήσεων και κυρίως: Αγχώδεις διαταραχές, Διαταραχές της διάθεσης (Μονοπολική κατάθλιψη και διπολική διαταραχή), Διαταραχές Καταναγκαστικού φάσματος, Ψυχωτικές διαταραχές (φάσμα Σχιζοφρένειας), Διαταραχή Ελλειμματικής προσοχής / Υπερκινητικότητας ενηλίκων, ψυχικές διαταραχές Νευροψυχιατρικών νοσημάτων (Άνοια, Parkinson, ΣΚΠ, κα.).
Διατηρεί επίσης συνεργασία με το Νευρολογικό Ινστιτούτο ΑΘηνών (συνεργάτης Ψυχίατρος) και το Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο Corpus Animus.

Βασική κατεύθυνση του ιατρού είναι η βιολογική (φαρμακευτική) προσέγγιση των ψυχιατρικών παθήσεων, με στόχο την όσο το δυνατό πιο άμεση βελτίωση της κατάστασης του ασθενούς, αλλά και την συνεργασία με άλλους επαγγελματίες υγείας (όπου είναι απαραίτητο) για την πληρέστερη αντιμετώπιση του προβλήματος του ασθενούς.ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΛΕΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ, ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ

Η Ελένη Γιαννούλη είναι απόφοιτος των τμημάτων Νοσηλευτικής ΑΤΕΙ Αθηνών και Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Κατέχει εξειδίκευση στην Ψυχιατρική Νοσηλευτική και δύο μεταπτυχιακά, στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία (Κέντρο Τέχνης και Ψυχοθεραπείας) και στην Διοίκηση Μονάδων Υγείας (Πανεπιστήμιο Πειραιά). Είναι κάτοχος ECP (European Association of Psychotherapists) από το 2012, μια από τις εκπροσώπους της Ελλάδας στο NEAT (Network of European Art Therapists) από το 2012 και μέλος του ΣΕΘΕ (Συλλόγου Εικαστικών Θεραπευτών Ελλάδος) από το 2005.
Εργάζεται στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, στην Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1997. Εργάστηκε, κατ’ αρχήν, ως ψυχιατρική νοσηλεύτρια σε αρκετές μονάδες του Νοσοκομείου (ανοικτές και κλειστές) μέχρι το 2009. Στη συνέχεια, παρέχει τις υπηρεσίες της στο Ψυχολογικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου, όπου διεξάγει ψυχολογικές αξιολογήσεις και ασκεί εκπαιδευτικό και διδακτικό έργο.
 Όσον αφορά στο κλινικό της έργο, εφαρμόζει την εικαστική  ψυχοθεραπεία σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο στα Τμήματα Διαταραχών Προσωπικότητας και Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής, από το 2004, υπό συνεχή εποπτεία μέχρι σήμερα. Επίσης, στο ιδιωτικό της γραφείο, ασχολείται με άτομα που έχουν ποικίλη ψυχοπαθολογία (Προβλήματα περιόδου ζωής, Νευρολογικά προβλήματα, κ.α.) σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο.

Συμμετέχει ως ομιλήτρια και συντονίστρια βιωματικών σεμιναρίων σε  συνέδρια και ημερίδες, κυρίως με θέματα που  αφορούν το ρόλο της εικαστικής ψυχοθεραπείας στην αντιμετώπιση του ψυχικά ασθενή. Έχει, επίσης, διοργανώσει ημερίδες και διημερίδες για την εικαστική ψυχοθεραπεία. 

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την εφαρμογή της εικαστικής ψυχοθεραπείας στις διαταραχές προσωπικότητας και πρόσληψης τροφής, την γενικότερη έρευνα στην εικαστική ψυχοθεραπεία και βέβαια τη Νευροψυχολογική έρευνα σε ασθενείς με  διαταραχές προσωπικότητας, διαταραχές πρόσληψης τροφής, διπολική διαταραχή, ΔΕΠΥ και ΔΑΦ. Share:
© ΠΑΜΕ ΨΥΧΙΚΟ | All rights reserved.
Σχεδιασμος και διαχειριση Willpower Media Ltd