Σας Προτεινουμε

Σας Προτεινουμε

Σας Προτείνουμε

Divider

Divider

Παιχνιδαγωγείο


Καλαβρύτων 1 & Παρίτση 17Α, Νέο Ψυχικό, τηλ. 2106724288


Τι είναι το Παιχνιδαγωγείο; 

Το Παιχνιδαγωγείο ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2010 και αποτελεί μία νέα επιχειρηματική ιδέα, έναν τρόπο να παίζουμε, έναν δυναμικό οργανισμό στο χώρο των παιδαγωγικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. 

Βασιζόμενοι σε μία παιδαγωγική προσέγγιση που στηρίζεται στο παιχνίδι, μέσα από τo οποίo παιδιά και ενήλικες ανακαλύπτουν τις δυνατότητές τους και τις εξελίσσουν επικοινωνώντας με διαφορετικούς τρόπους, δίνουμε μια νέα διάσταση στον συνδυασμό εκπαιδευτικής δραστηριότητας και διασκέδασης.

Η αναγκαιότητα του να παίζεις, για μικρούς και για μεγάλους, είναι για μας μια δεδομένη φυσική ανάγκη. 

Έτσι, παίζουμε και αναπτυσσόμαστε: στον Παιδικό Σταθμό, στο Νηπιαγωγείο, στα Εργαστήρια για παιδιά 0-10 χρονών, στα Εργαστήρια για ενήλικες, στο Παιχνίδι στο δάσος, σε εταιρικές και μεγάλες ανοικτές εκδηλώσεις, στους χώρους που κατασκευάζουμε μέσα σε εμπορικά σημεία και στα εκπαιδευτικά προγράμματα. 

Το παιχνίδι προκαλεί και ταυτόχρονα ικανοποιεί ένα βασικό χαρακτηριστικό των παιδιών, την περιέργειά τους. Την ανάγκη δηλαδή να εξερευνούν και να εφευρίσκουν – που ουσιαστικά είναι το εσωτερικό τους κίνητρο για μάθηση. Ικανοποιώντας αυτές τις ανάγκες μέσα από τη σφαιρική αγωγή συμμετέχουμε ενεργά στην εξέλιξη των παιδιών και στην προσωπική ανάπτυξη των ενηλίκων. Επαγγελματίες που ενδιαφέρονται να αλληλεπιδρούν με τα παιδιά αλλά και μεταξύ τους, έχουμε επιλέξει να ακούμε και να αξιοποιούμε λέξεις, βλέμματα, γκριμάτσες και συναισθήματα.
Στο Παιχνιδαγωγείο, αυτό το κίνητρο μετατρέπεται σε μια συλλογική εμπειρία μάθησης στον Παιδικό Σταθμό, στο Νηπιαγωγείο, στα Εργαστήρια Δημιουργικού Παιχνιδιού και σε όλα τα προγράμματά μας που έχουν στόχο την ενεργητική μάθηση και την άμεση συμμετοχή μικρών και μεγάλων σε αυτά! Θέλουμε να εμπλουτίζουμε τις εμπειρίες των παιδιών και το περιβάλλον τους ώστε να μπορούν να εξελίξουν την τάση για παιχνίδι μέσα από διαδραστικά, ομαδικά προγράμματα που κινητοποιούν ταυτόχρονα το συναίσθημα, τη λογική και την κίνηση. Η έννοια δημιουργικότητα, όπως αντανακλάται στο Παιχνιδαγωγείο, αναφέρεται στο να έχεις τις συνθήκες για προσωπική αποτελεσματικότητα μέσα από τη σύνθεση διαφορετικών πηγών κι ερεθισμάτων.

Το παιχνίδι είναι χάρτης. Είναι περιέργεια. Ανακάλυψη. Το παιχνίδι είναι ψηλά, αλλά και κάτω. Το παιχνίδι είναι όσα φτάνω κι όσα θέλω κάποτε να φτάσω. Είναι σκούντηγμα και χάχανα. Είναι ο δικός μου χώρος, είναι χορεύω, είναι χορεύουμε. Είναι όταν μπορώ, αλλά κι όπως μπορώ. Είναι το φως μέσα στο σκοτάδι. Τα χρώματα που παλεύουν με το γκρίζο. Είναι περιπέτεια, Είναι ένα δειλό όχι. Είναι ένα δυνατό ναι. Είναι μάτια γουρλωμένα. Το παιχνίδι είναι μουσική. Το τραγούδι απέναντι στο θόρυβο. Είναι τεντωμένα αυτιά. Είναι ψίθυροι, αλλά και φωνούλες και τιτιβίσματα και βρυχηθμοί. Είναι ομάδα. Είναι θέλω. Είναι θυμώνω, αλλά και συγχωρώ. Είναι ελευθερία, τάξη, αταξία, κανόνες. Είναι όρια. Όρια παλιά, όρια καινούργια, πιο πέρα. Δε χορταίνεται. Είναι Μέσα κι έξω από την τάξη. Στο πάτωμα, με χρώμα, με μουσική, με χορό, με παπούτσια ή χωρίς. Είναι στο Παιχνιδαγωγείο.

Δείτε λεπτομέρειες στο www.paixnidagogeio.gr

Share:
© ΠΑΜΕ ΨΥΧΙΚΟ | All rights reserved.
Σχεδιασμος και διαχειριση Willpower Media Ltd