Karuna Dhara


To Karuna Dhara  είναι ένας χώρος προσφοράς για το κοινωνικό σύνολο.

Κaruna Dhara σημαίνει η Ροή της Συμπόνοιας. Ο Βούδας αναφέρει ότι αν η  Συμπόνοια αν δεν συμπεριλαμβάνει  και τον εαυτο μας, τότε είναι ημιτελής. Άς είμαστε λοιπόν συμπονετικοί και γενναιόδωροι πρώτα από όλα στον εαυτό μας προσφέροντας του χαλάρωση, αρμονία και γνώση.
Ο στόχος του Karuna Dhara  είναι να φέρει τον άνθρωπο κοντά στον εαυτό του έτσι ώστε να βρει την ευτυχία και την ολοκλήρωση της ζωής μέσω της Γιόγκα.

Λίγα λόγια για την Γιόγκα ...

Η Γιόγκα προέρχεται από την σανσκριτική λέξη Γιουνγκ που σημαίνει ενώνω, συνδέω.
Σε ένα πρακτικό επίπεδο αυτή τη ένωση σημαίνει να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στο σώμα, τον νου και τα συναισθήματα. Για τους περισσότερους ανθρώπους το σημείο ξεκινήματος είναι η Χάθα Γιόγκα η οποία εξισορροπεί τον νευρικό σύστημα και  ενδοκρινικό σύστημα που με την σειρά τους επηρεάζουν άμεσα όλα τα  συστήματα και τα όργανα του σώματος.
Η Γιόγκα είναι μέσο για την διατήρηση της υγείας και της ευεξίας σε μια αυξανόμενη στρεσσογόνα κοινωνία.

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες όσοι ασκούνται στην Χάθα Γιόγκα έχουν:
-           Αποτελεσματικότερη καρδιακή λειτουργία
-           Μειωμένη πίεση αίματος
-           Είναι πιο ανθεκτικοί στο άγχος.

Σε συνδιασμό με την σωστή διατροφή επιτυχγάνουν :
-           Μείωση χολιστερίνης
-           Μείωση του επιπέδου του σακχάρου του αίματος

Γενικότερα η  Χάθα Γιόγκα προσφέρει:

-           Αύξηση της Ζωτικής ενέργειας
-           Μείωση των σωματικών πόνων
-           Μείωση της νευρικότητας και αύξηση της ευεξίας
-           Απομάκρυνση των μπλοκαρισμάτων που εμποδίζει την ελεύθερη ροή της ενέργειας στο σώμα και τον νου.  Τα μπλοκαρίσματα αυτά μπορεί να προέρχονται από κακή στάση του σώματος, ψυχολογικών και συναισθηματικών προβλημάτων ή λόγω μη
ισοροπημένου τρόπου ζωής.

Στο χώρο μας θα έχετε την ευκαιρία να εξασκηθείτε με την παραδοσιακή μορφή της Γιόγκα,  του συστήματος Σατυανάντα.    Διδάσκονται οι παρακάτω κύκλοι Γιόγκα και Διαλογισμού.
Το κάθε τμήμα διαρκεί μιάμιση ώρα, εκτός από το Kids Yoga  που διαρκεί μία.


Hatha Yoga  1 : Πρόγραμμα Γιόγκα για εκείνους που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με την Γιόγκα. Θα εξεικοιωθείτε με το σώμα σας, την αναπνοή σας καθώς θα μάθετε τα πρώτα βήματα της χαλάρωσης. Αποκτάτε επίγνωση των λειτουργιών του σωματός σας όχι μόνο κατά την διάρκεια της άσκησης, αλλά και την διάρκεια της καθημερινότητά  σας. Ο στόχος του προγράμματος είναι η άσκηση μαζί με την διεύρυνση της επίγνωσης. Το κάθε μάθημα αποτελείται από ασάνας (στάσεις του σώματος), αναπνοές, πραναγιάμα, Σατυανάντα Γιόγκα Νίντρα.

Hatha Yoga 2 : Κύκλος Γιόγκα που απευθύνεται σε ασκούμενους  που θέλουν να εμβαθύνουν στη Γιόγκα. Βοηθά στον μετασχηματισμό της προσωπικότητας, στην  καλλιέργεια των θετικών σκέψεων και στην ανάπτυξη της εσωτερικής στάσης. 

Yoga :  Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Γιόγκα για όλα τα επίπεδα. Σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να ικανοποιηθούν οι προχωρημένοι μαθητές και να ασκηθούν με άνεση οι αρχάριοι.

Healing Yoga :  Εξειδικευμένο πρόγραμμα Χάθα Γιόγκα και άλλων τεχνικών Γιόγκα που βοηθά  τους ασκούμενους στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν. Οι ασκήσεις είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες των ασκούμενων και διδάσκονται ώστε να προσφέρουν τόνωση και ανακούφιση. Ενδείκνυται για άτομα με προβλήματα καρκίνου, ψυχοσωματικά θέματα, αυτοάνοσα νοσήματα, αλλεργίες κα. Συμπληρώνει την θεραπευτική αγωγή που ο ακολουθεί ο ασκούμενος και σε καμία περίπτωση δεν την υποκαθιστά. 

Γιόγκα Νίντρα:  Η Γιόγκα Νίντρα είναι μια τεχνική χαλάρωσης που δημιουργήθηκε από τον Παραμχάμσα Σατυανάντα. Συνιστάτε για άτομα που θέλουν να χαλαρώσουν σε σωματικό, νοητικό και συναισθηματικό επίπεδο.   Βοηθά στην εξάλειψη των εσωτερικών εντάσεων και συγκρούσεων. Αναπτύσει την πρατυαχάρα (προχωρημένο στάδιο επίγνωσης) και  προετοιμάζει τον ασκούμενο για τον  Διαλογισμό.

Swadaya : Swadaya σημαίνει μελέτη του Εαυτού.
Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Γιόγκα που σας φέρνει κοντά στο εσωτερικό  μονοπάτι της Γιόγκα έτσι ώστε να κατανοήσετε πιο βαθιά τις πεποιθήσεις σας και τον ψυχολογικό σας εαυτό.
Θέματα που εξετάζουμε  :
- Τσάκρας,  Γνωριμία με τα Τσάκρας και τι αντιπροσωπεύουν στο σώμα και στον νου.
- Swan  : ψυχολογικό γιόγκικο εργαλείο σχεδιασμένο απο τον Σουάμι Νιράντζαν για αύξηση της αυτοπεποίθησης, αναγνώριση των θετικών ποιοτήτων και επίτευξη των στόχων για μια πετυχημένη και ευτυχισμένη  ζωή.
- Ανταρ Ντάρσαν : Τεχνική διαλογισμού του Σουάμι Νιράντζαν για την συναισθηματική διαχείρηση της καθημερινότητας. Ανάπτυξη καλών σχέσεων με τον εαυτό μας και το περιβάλλον.
- Ανταρ Μον : Τεχνική διαλογισμού του  Παραμχάμσα Σατυανάντα για διαύγεια και νοητική χαλάρωση, απελευθέρωση από το άγχος.

Prenatal Yoga : Ευχάριστο πρόγραμμα Χάθα Γιόγκα σχεδιασμένο για τις ανάγκες της γυναίκας κατά την περίοδο της κύησης. Με την Γιόγκα η έγκυος μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά προβλήματα που προκύπτουν στην συγκεκριμένη περίοδο πχ δυσκοιλιότητα, οιδήματα, ναυτίες, πόνοι στη μέση. Μαθαίνει να χρησιμοποιεί την αναπνοή της σωστά και να προετοιμάζετε για τον τοκετό. Δεν απαιτείτε προηγούμενη εμπειρία με τη Γιόγκα.  Ιδανική άσκηση για το σώμα από το πρώτο τρίμηνο.

Kids Yoga : Πρόγραμμα Γιόγκα διαμορφωμένο για τα παιδιά ηλικίας 4 έως 6χρόνων και 6 έως 12χρόνων. Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από την Γιόγκα να εξερευνούν το σώμα τους και τις δυνατότητες τους. Έρχονται κοντά στην αναπνοή τους και μαθαίνουν πως να την χρησιμοποιούν ώστε να διαχειρίζονται  τα συναισθήματα τους.
Η μη ανταγωνιστική προσέγγιση της άσκησης χαλαρώνει τα παιδιά και τα μαθαίνει να απολαμβάνουν την ομαδικότητα.

Ο ζεστός χώρος του Κaruna Dhara φιλοξενεί σεμινάρια και δραστηριότητες.

Από καρδιά σε καρδιά, όλα είναι δυνατά.”  με την Ζωή Νικητάκη
Παραμυθοπαραστάσεις  για γενέθλια τόσο των παιδιών, όσο και των ενηλίκων που ακόμα ονειρεύονται.
Σχεδιασμός αφήγησης παραμυθιών με δημιουργία ηχητικών τοπίων με την Ζωή Νικητάκη.
Οι θεματικές ενότητες και τα παραμύθια προσαρμόζονται κάθε φορά στις ηλικιακές ομάδες των παιδιών.
Αν θέλετε να ζήσετε μια μαγική γιορτή ή γενέθλια, ή απλά να ζήσετε μαγικές στιγμές με τους φίλους σας, αυτός είναι ο τρόπος.
Την εκδήλωση υποστηρίζει ο catering Vita Plan με τις vegan νόστιμες λιχουδιές.

Αnimal Communication  με την Μarylin Peters.
Πέρισυ, σε διάστημα 4 μηνών 20 άτομα παρακολούθησαν το σεμινάριο Animal Communication  με την Marylin Peters. Φέτος θα την έχουμε κοντά μας στις 7 & 8 Οκτωβρίου. Κλείστε την θέση σας έγκαιρα. Είναι μια θαυμασία εμπειρία για το πως να χρησιμοποιείτε τις δυνατότητες σας για να επικοινωνήσετε με τους φίλους από το ζωικό βασίλειο.

Σέβα : Σέβα είναι η προσφορά του εαυτού μας προς το κοινωνικό σύνολο.
 Μείνετε συντονισμένοι με τις δράσεις του Karuna Dhara ως προς το κοινωνικό σύνολο. Σίτιση Αστέγων, ένδυση απόρων, στήριξη οικογενειών κα.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6984875507
Ωρες επικοινωνίας : 3μμ-5μμ.

Ερνέστου Εμπράρ 29 & Ξενοπούλου, Νέο Ψυχικό, τηλ. 6984875507

Latest Instagrams

© ΠΑΜΕ ΨΥΧΙΚΟ. Design by FCD.