Ράμπα Πιάνο - Bar


Στον φάρο του Νέου Ψυχικού  μετά από 35 χρόνια  τα φώτα της Ράμπας είναι ακόμα αναμμένα. Οι δύο  πανέμορφοι κήποι που περικλείουν το νεοκλασικό κτήριο, ο ίσκιος μιας χαρουπιάς που σκεπάζει τους ριγέ μπλε- άσπρο καναπέδες, τα χάρτινα καραβάκια που ανεμίζουν στο μπαρ, το υποβρύχιο, η δροσερή λεμονόπιτα και τα αυθεντικά classic cocktails, μας ταξιδεύουν  σε κάποιο νησί των Κυκλάδων.

Αυτό είναι το ένα πρόσωπο της Ράμπας, το πιο φρέσκο, πιο μοντέρνο. Χειμωνιάζοντας η ατμόσφαιρα αλλάζει εντελώς. Το αίθριο οπού απολαμβάνει κανείς τον καφέ του χειμώνα καλοκαίρι,  σαν μεγάλο πλατύσκαλο  μας οδηγεί στην καρδιά της Ράμπας. Σε μία αίσθηση θεατρικού φουαγιέ του Βερολίνου  και αυθεντικού πιάνο μπαρ του μεσοπολέμου,  τα κάδρα και τα κολάζ στους τοίχους από το παγκόσμιο θέατρο και κινηματογράφο μας παρακολουθούν και μας κλείνουν το μάτι.  Οι διακοσμητικές  πινελιές του Ανδρέα Καράμπελα  ξεπροβάλουν από μικρές γωνιές. Βελούδινες κουρτίνες και μπορντό καναπέδες δίνουν την αίσθηση του οικείου. Πρόσωπα, εικόνες και στιγμιότυπα  κάνουν τον επισκέπτη να νιώσει για λίγο πρωταγωνιστής της δικής του στιγμής. Σχεδόν κρυμμένο πίσω από έναν τέτοιον καναπέ βρίσκεται το πιάνο, που κάθε Παρασκευή και Σάββατο ζωντανεύει και από jazz- blues  μελωδίες, όσο κυλάει η βραδιά, καταφέρνει να παρασύρει τον κόσμο σε ένα συνονθύλευμα τραγουδιών έντεχνου και παλιού λαϊκού.

Η μουσική ανοίγει την όρεξη και μας ταξιδεύει έχοντας συνοδοιπόρο την μεσογειακή γεύση με μενού προσαρμοσμένο στην κάθε εποχή. Η μοναδική ατμόσφαιρα, οι  ιδιαίτερες γεύσεις και τα ζεςτά χαμόγελα των οικοδεσποτών  υπενθυμίζουν πως κάτι αυθεντικό και μαγικό υπάρχει, που σύντομα θα σε ξαναφέρει  πίσω.


  

Δημητρίου Βασιλείου 14, Νέο Ψυχικό, τηλ. 2106746766

Latest Instagrams

© ΠΑΜΕ ΨΥΧΙΚΟ. Design by FCD.